Fredagsmys

2013-11-29 // 21:58:21

Ligger i soffan hemma i Kungsör och kollar på Idol. Har träningsvärk i hela kroppen och är tröttare än på länge. Skönt med helg! Blev en väldigt spontan utgång på Stocken igår med Ida, var kul faktiskt haha. Kul att ha vart där en gång iaf. Sen idag blev det skola i typ en halvtimme, hade handledning för grupparbetet och vi fick tummen upp för allt. Sjukt kul. Nuuuu ska jag kolla resultatet på Idol sen däckaaaa. Puss på er!

Black bean brownie

2013-11-28 // 18:31:43

Var väldigt sugen på att gå och köpa en kexchoklad eller nåt i skolan idag men bestämde mig för att det inte var värt det. Letade istället upp ett recept på black bean brownies då jag hade bönor hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med. Bönor i brownies? Men ja, det funkar. Som vanligt följde jag inte receptet utan improviserade lite, men så här blev mitt recept i alla fall:
 
190 g svarta bönor (sköljda)
50 g dadlar, urkärnade
1 dl glutenfritt havregryn
2 stora matskedar kakao
2 nypor salt
35 g honung
½ tsk bakpulver
1 ½ msk stevia
10 g valnötskärnor (finhackade)
60 g mörk choklad
1 msk havremjölk
 
Mixa bönorna, mixa dadlarna, blanda ner alla ingridienser i en bunke utom choklad och havremjölk. Smält chokladen och häll i mjölken och rör om tills det blir en röra. Blanda allt i en stor skål och häll ner smeten i en ugnsform. In i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minter. Mina var inne i 17 minuter och de blev jääättekladdiga, så nästa gång ska jag ha dom inne lite längre. Låt svalna i 30 minuter, skär upp i bitar. Jag gjorde åtta bitar och det blir ca 140 kcal per bit, motsvarande kcalinnehåll för kexchoklad är 277! Dubbelt så mycket. Hehe. Bra mycket nyttigare och typ godare också. Väldigt mättande. Tips tips. Nu ska jag till Orvars och käka nationsmiddag! Pöss!

Frukost

2013-11-28 // 17:35:00

Imorse vaknade jag tio minuter innan jag skulle gå till skolan, så bestämde mig för att skippa föreläsningen. Orkade inte stressa iväg och dessutom var föreläsningen om ungdomsspråk vilket jag redan läst förra terminen. Så istället fick jag två sköna timmar på mig här hemma att bara ta det lugnt. Bestämde mig för att skippa den vanliga frukostgröten och istället köra på omelett med skinka, babyspenat och bönor och ett bananbröd med skinka (okej ser inte så fresch ut haha). Men det satt fint!
 
Sen bar det av till skolan i alla fall för grupparbete. Alltså det är så kuuuul! Jag orkar inte. Det är ungefär det här jag vill jobba med i framtiden, det vi gör på den här kursen - ansvara för ett projekt, från första idé till slutprodukt. Så satt kvar och jobbade med startsida och poster fram tills tre ungefär, då jag drog hem och käkade lunch. Nu håller jag faktiskt på att baka! Provar ett nyttigt recept på brownies och hittills bådar det riktigt gott! Lägger upp receptet ifall det blir bra. Puss!
 

Not giving in

2013-11-27 // 18:10:38
Heeeeeej! Har precis ätit lite mellanmål, bestående av KAFFE = sätter fart på förbränningen och energin, med KANEL = ökar mättnadskänslan, HALLONSMOOTHIE = bra för immunförsvaret, högt fiberinnehåll, och en C-VITAMINBRUSTABLETT = vill inte bli sjuk. Hehe. Ligger här och lyssnar på Rudimental, sjukt bra. Nä nu ska jag pallra mig iväg till Friskis, är inte så jättesugen just nu faktiskt. Men kommer bli skönt när man väl är där. Puss!

I like to move it move it

2013-11-27 // 14:48:00
Försöker pressa fram lite magmuskler på gymmet hehe, nä men snart så. Körde mage och rygg idag! Det är skönast att göra när det är lite folk på gymmet, vilket det var nu (runt 11-12) NAJS. Har slukat lunch + mellanmål hehe, var hungrig.
 
Nurå? Ska dammsuga och städa korridoren, betala räkningar, plugga lite osv. innan det är dags för gympass number two. Hets? Nä men "If you want something you've never had you've gotta do something you've never done", simple as that! Det går inte att köra på i samma gamla spår hela tiden och vänta sig att nånting ska ändras, vill man ha nåt får man kämpa lite för det. Så det ska va! Slut på visdomsord för idag, puss!

Tuesday motivation

2013-11-27 // 10:48:13
Lite tisdagsmotivation! Jag vaknade med jordens träningsvärk i ben och rumpa, glad att jag endast höll mig till vatten igår på pubrundan. Nu har jag precis tryckt i mig havregrynsgröt och en kopp kaffe, sitter och dunkar musik medan jag läser träningsbloggar och ska dra mig mot gymmet snart. Bra morgon!

JAAA

2013-11-26 // 18:12:38
Jag klarade Cal States poänggräns (vilket var den högsta) på TOEFL-testet! SCORE! Trodde jag aldrig. FETT skönt, nu är inte det ett problem i alla fall! Jaaa! Nu är det bara att hoppas på att Internationella Kansliet gillade min ansökan, huhu, nervöööös.
 
Har precis kommit hem från gymmet och nu håller jag på och stressäter. Blev sen, ska iväg på pubrunda med klassen fast jag ska va nykter. Ska träna dubbelpass imorn höhö. Idag körde jag ben och rumpa och jag har nog aldrig varit så slut som jag var precis efter. Var seriöst nära på at spy. Då vet man att man har tagit i! Nej nu ska jag sluka maten sen springa iväg till Norrlands, PUSS!

Nystädat nybäddat nyduschad

2013-11-26 // 01:11:00
 
Har haft en riktigt bra dag. Började med föreläsning mellan 10 och 12, sen mötte jag upp Frida och vi gick ner på stan och handlade. Fick med mig julklapp, matta, halsduk, julgrejer och två små söta burkar (en till linfrön och en till kokosflingor). Nöjd! Resten av kvällen har gått åt till att städa och pyssla. Nu ska jag sooooova, natti!

Pyssel

2013-11-26 // 01:04:22


Haaaj! Idag har jag försökt få till lite julstämning i mitt rum hehe. Så nu har jag i alla fall adventsljus och sen målade jag två glasburkar med hjälp av nagellack och en strumpa (man tager vad man haver) så de blev lite "frostiga". Skulle vilja köpa glitter också, hade vart fint!

Girly

2013-11-24 // 22:43:09

Ligger i sängen och läser bok med tända ljus runt omkring.. Och mystofflorna på såklart! Laddar upp inför en ny vecka.
 
Idag har jag och Jessica och pappa varit på Tuna Park och shoppat! Jag hittade ÄNTLIGEN en ny jacka som det dessutom var 30 procent på, supernöjd. Hittade även nya skor (eftersom mina blev snodda) och en ny stor kruka till mitt lilla träd som jag planterat om nyss. Sen har vi bakat lussebullar (MYS) och sen blev det en kort prommis tillsammans med Frida och Rosanna i kylan och mörkret. Nu läsa lite mer sen sova. Puss

Lördag

2013-11-24 // 01:28:10

Dagen spenderades på Erikslund där jag passade på att klippa mig, fett skönt. Sen la jag mig och läste i soffan några timmar innan det bar av till Örebro med tjejerna. Mat och mys stod på schemat. Nu ska jag försöka sova, ska upp rätt tidigt imorn igen. Nattis!

SVT

2013-11-22 // 16:39:38



Alltså det var riktigt fett att få komma på studiebesök hos SVT. Bara att befinna sig i ett hus där det händer så mycket och där så många stora personer befinner sig... Vi fick lära oss hur det går till när man gör undertexterna till alla program, lära oss massor om hur allt där funkar, kika in i Skavlans studio och sen fick vi gå ner på nyhetsavdelningen där det var full rulle! Såg bland annat Petra Mede, Marie från Lilla Sportspegeln och Katarina Sandström. Starstrucked, ville inte gå därifrån. Helt klart väldigt intressant studiebesök.

Sen missade jag precis mitt tåg hem så gick och köpte en pocket - blev såklart Hypnotisören med Lars Kepler. Gjorde väntan och tågresan hem sen mycket behagligare. Sen igårkväll så tog jag det bara lugnt, kollade veckans Idol, stekte pannkakor, läste, tog ett bad, kollade Paradise Hotel, somnade vid tolv och sen sov jag till tolv idag. Halsen känns bättre nu, det behövdes nog precis som jag trodde bara sömn och vila. Kroppen är konstig ibland. Puss!

Gonatt

2013-11-20 // 23:03:54

Hola que tal? Jag tror jag håller på att bli sjuk. Tråkigt nog. Ont i halsen, huvudet och öronen. Men om jag har tur har det gått över tills imorn! Hope so. Så eftermiddagen har gått åt till att redigera bilder, kolla på Paradise Hotel, Elsas värld och Grey's Anatomy. Alltså Grey's Anatomy - ÄLSKAR det. Jahopp, dags att sova sen upp tidigt imorn för studiebesök på SVT. Gonatt!

Onsdag

2013-11-20 // 13:02:35

Dagens lunch! Kyckling i ugn, råris och mathavre med jordnötssås (jordnötssmör och havremjölk) sambal och chilipulver. För gott! Har precis kommit hem från skolan, hade redovisning mellan 9 och 11 och sen satt jag kvar och fixade en uppgift som skulle vart inlämnad i oktober haha. Nu ligger jag i sängen och smälter maten, sen blir det veckans sista gympass. Ska ju på studiebesök hela dan imorn och sen åker jag hem till Kungsör direkt därifrån. Puss!

Mästerverk

2013-11-19 // 22:34:45

Var lite småsugen på nåt så gick till Ica och kom hem med det här. (Hur stora är oddsen att antalet mandarinklyftor matchade antalet kiwiskivor? Score) Satt fint efter ett rätt uselt pass på gymmet - var så mycket folk att man knappt kom fram. Hets! Dessutom är det svårt att känna hur mycket man tagit i när man kör mage och rygg tycker jag. Ben och armar t.ex. brukar ju bli trötta och skakiga när man tagit i ordentligt, men det är svårt att känna nåt liknande när det gäller mage och rygg. Men aja, visar sig kanske på träningsvärken! Nu ska jag förbereda morgondagens redovisning sen sova. Puss!

Kul

2013-11-19 // 18:08:59

Har suttit i tre timmar och lyssnat på en föreläsning om "språk och genus". Yeah right, snacka om att hamna mitt i en ren och skär genusdebatt. Finns inget som tråkar ut mig så som debatten om hen, världens mest missuppfattade och omdebatterade ord känns det som. Sen spyr jag på feminister som bara låter bittra och arga, snälla, säg era åsikter på ett positivt och argumenterande sätt istället för att slänga skit! Lovar att fler skulle lyssna då. Klart som fan man är arg på orättvisor men man måste väl kunna prata om det utan att låta som att man vill döda alla män i hela världen, vilket också leder till att, nej? Det låter inte alls som att ni vill ha jämställdhet utan bara som att ni hatar män. Plus en annan grej som stör mig så sjukt är att det enda man kommer fram till i genusdebatter är att man inte kan generalisera, eftersom att det är exkluderande mot antingen kvinnor eller män eller vilken grupp det nu är man pratar om. Fast man måste ju generalisera? Annars skulle man ju till exempel aldrig kunna göra en målgruppsanalys, man skulle aldrig kunna skapa en vara som inte riktar sig till ALLA, man skulle aldrig kunna känna samhörighet med en grupp...? Jag tycker att hela feminismgrejen är så sjukt oklar: liksom det är okej att tjejer springer runt med plakat och ropar "who run the world, girls" fast det om något borde va förtryckande mot män? Och om man pekar ut t.ex. en text där en kvinna beskrivits som "tjejig" och säger att det är fel att beskriva kvinnor så - då pekar man ju ut den kvinna som faktiskt känner samhörighet med den "tjejiga" tjejen? Att det är fel?
 
Aaah, jag tycker debatten blir så tröttsam eftersom att egentligen så vill väl ALLA att alla bara ska vara lika mycket värda? Och jag är medveten om att det inte är så, och det är skitbra att folk engagerar sig osv. Men när debatten bara går runt, runt och man fokuserar mycket på "ska vi ha ett ord som "hen" i svenskan eller inte?" "Nä vi kan nog inte skriva "denne" eftersom att det är en manlig ändelse" osv. osv. istället för att faktiskt GÖRA nånting, rent praktiskt, se till att gå ut i företag och kontrollera löner, ställa krav på reklam osv. så tycker jag bara att det finns bra mycket mer nödvändiga saker att ägna sig åt. AJA whatever nu ska jag (efter att ha tryckt i mig havregrynsgröt med stevia och kanel) dra till gymmet och göra av med lite aggressioner haha :-) puss puss!

Foooood

2013-11-18 // 22:28:00


Middag och kvällssnacks! Köttfärs med sweet chili och potatis i ugn, och en rawfoodbar och mandarin. Satt fint! Fick till ett bra pass på gymmet idag, sprang dit som uppvärmning (var bara 1,6 km haha, vad nära jag bor!) sen blev det utfallssteg, squats, bulgariska utfall, rumpspark (haha vet inte vad det heter), liggande bencurl och benpress. Nu ska jag kolla How I Met Your Mother sen soooova. Godnatt!

Måndag

2013-11-18 // 16:49:04

Fick bli en Celsius idag, är sjukt seg så hoppas på en liten energikick. Nu ska jag dra till gymmet. Får gå dit idag för har fått punktering på cykeln. Typiskt. Puss!

Övning ger färdighet

2013-11-17 // 22:46:04

Eller? Hehe. 

Körde nåt slags överkroppspass på gymmet idag, lite blandat av övningar jag kände för haha ☺️ Sen har jag duschat, ätit mat och nu håller jag på att städa medan jag lyssnar på Tracy Chapman och drömmer om en egen lägenhet... Hihi. Godnatt på er! 

Jag saknar sommaren

2013-11-17 // 18:26:24
Så trött på mörkret. Kom på idag att december är som årets söndag. Man gör liksom inget vettigt av den och man längtar mest till måndag då man kan börja om på nytt. Jag längtar till ett nytt år!
 
Somnade runt tre igårkväll, satt hos Ida med henne och Anne och snackade hela kvällen. Mys. Så idag sov jag rätt länge, och har inte gjort nåt vettigt sen direkt. Tog en prommis till Ica Väst och handlade, sen har jag lagat och ätit mat. Nu ska jag dra iväg till gymmet. Jahapp. Nästa vecka känns stressig, är inte så taggad faktiskt. Eller det är väl mest imorn som jag har fullt upp, sen redovisning på onsdag och SVT på torsdag. Sen hem i helgen som kommer. Nä nu ska jag dra iväg till gymmet, pöss!

Lång dag och TOEFL-test

2013-11-16 // 18:04:16
 
AAAAAAAAAAAAAAAH vilken dag. Längesen jag var såhär slut! Trodde jag skulle svimma där ett tag innan jag äntligen fick i mig lite mat.
 
Jaha, var ska man börja? Kliver upp vid 06.00, käkar frulle osv och vid sju cyklar jag iväg till tåget. Tar tåg till Stockholm och väl där ska jag bara ta tunnelbanan till Hallonbergen. Nä men då är jag helt dum i huvudet och börjar åka mot Sundbyberg? Inte ens en tunnelbana? Eh, aja, kliver av i Sundbyberg och tänker att jag ska ta tunnelbana därifrån till Hallonbergen, frågar för säkerhetsskull en i informationen som säger att jag måste åka buss?!? Springer upp till busstation, bussen står inne, jag hinner fram, då säger han att jag inte kan betala på bussen utan det gör man nere i tunnelbanan (?!?!?!?!???) så jag missar bussen. Går ner i tunnelbanan, frågar en annan information, han säger att jag ska åka tunnelbana till nån station och byta därifrån (?!?) Said and done, kommer tillslut på rätt tunnelbana och fram till rätt slutstation - Hallonbergen. Jaha, väl där ska jag leta reda på adressen jag ska till, förlitar mig på Maps vilket ALLTID brukar stämma, nä då börjar den lilla pricken HOPPA runt på skärmen och jag springer runt utan för station som en virrig höna och följer den där pricken fram och tillbaka alltså HAHA. Folk måste trott att jag var tappad. Sen efter mycket om och men upptäcker jag att jag redan står på RÄTT adress och att stället jag ska till ligger i själva stationshuset (?!?!?!?) Ahhhhh. Då börjar jag i alla fall andas ut och får sitta och vänta på en bänk med tre fullisar innan klockan blir tillräckligt mycket. (bra att jag var ute i sjukt god tid).
 
Sen skriver jag i alla fall testet och just nu känns det som att det gick åt helvete. Det var svårt!!! Inte skitsvårt men svårt. Särskilt tala-delen. Alltså brukar känna mig relativt säker på min engelska, liksom att man kan ta sig fram osv., grunderna. Men när man sätter press på det, blir inspelad och sitter och pratar i en mick och hörlurar där man hör sig själv och när alla andra också hör?! Naaaej, fy alltså. Blev helt ställd, vet inte ens själv vad jag babblade om haha.
 
Sen på rasten blev det stopp i toan också!!!! (obs det var nåt fel för det blev stopp på båda)
 
AJA de andra delarna på testet kändes i alla fall helt okej och NU ÄR DET GJORT. För skönt alltså. Nu ska jag gå över till Ida och kolla film och mysa. Puss och hej från en trött tjej.
 

Hemmagjort fredagsmys

2013-11-15 // 21:28:41




Hej på er! Imorse innan skolan cyklade jag iväg till Internationella Kansliet och postade min ansökan. Gud, känns rätt sjukt faktiskt, men kommer inte kunna släppa det helt förrns imorn när jag skrivit TOEFL-testet. Men i alla fall, skönt att ha den postad.
 
Sen var jag i skolan mellan 10 till 15. Var inte alltför kul. Lektion ett pratade vi om startsida och pressmeddelande till vårt projekt (läraren är typ åttio år och behövde hjälp med att scrolla ner på datorn....) och på lektion två började vi med språksociologi (vilket jag läste förra terminen) men ah. Sen cyklade jag hemåt och bestämde mig för att baka! Först gjorde jag chokladbollar då jag vill komma fram till det ultimata receptet, de här blev jättegoda men liiite torra. Något som är kul dock är att jag nu ätit nyttiga chokladbollar så många gånger att jag inte ens tycker om riktiga längre. Haha. Sen skivade jag en potatis och slängde in ugnen, blev asgoda hemmagjorda chips. Sen provade jag även att göra kanelbullar och de blev supergoda! Lite fula dock. Skrev i alla fall ner receptet på allt den här gången så jag kan göra om det, annars brukar jag bara improvisera och glömmer alltid bort hur jag gjort.
 
Efter det drog jag iväg till gymmet. Körde ben och rumpa i en timme och sen cyklade jag hem igen. Skulle kolla Idol men det hade redan börjat tydligen så såg bara slutet. Men det var i och för sig bra för jag måste sova. Ska upp astidigt imorn för att hoppa på pendeltåg och tunnelbana till Sundbyberg (Hallonberget aka the ghetto) Wish me luck. Är lite nervös fast kom på idag att det är ganska bra att ha nåt att vara nervös över ibland, livet vore ju rätt tråkigt annars. Godnatt puss!

Lampa

2013-11-14 // 23:39:15

Vill verkligen ha den här lampan... Men den kostar typ 1500 kr. Inte direkt vad man vill lägga på en lampa. Men fick en snilleblixt och har nu en idé om att göra nåt sånt här:

 
Dvs köpa en billig liknande lampa (clas ohlsson 149 kr) och guldsprayfärg (panduro 79 kr). Fett ju! Nu ska jag bara hitta energin till att göra det. Ett söndagsprojekt kanske? Möjligtvis.
 
 
 
Haha alltså, idag låg jag i sängen och läste i fem timmar. Pausade endast för att äta. Kunde seriöst inte släppa boken! Den var verkligen ruskigt bra.
 
Ah, efter att jag kört mitt läs-maraton så slängde jag i alla fall ihop ett snabbt bananbröd i micron, perfekt istället för vanligt bröd. Sen så cyklade jag iväg hem till Moa i regnet, vi skulle nämligen träffas några stycken från kursen och laga mat. Blev en riktigt mysig kväll. Vi gjorde ärtsoppa och plättar. Mums. Nu ligger jag här och ska sova. Nighty!

KLART!

2013-11-14 // 22:28:35
Finally..... Klar med ansökan!!!!!!!!!!!

Godmorgon

2013-11-14 // 10:59:04

Vaknade ashungrig och med jordens träningsvärk i armar mage och rygg så kände mer för en mysig morgon med en stor frulle och en bra bok i sängen än en PW i kylan. Said and done, ligger här och myser för fullt. Boken är så läskig att jag knappt vågar läsa. Thumbs up! 

London

2013-11-14 // 08:05:00










Såg att Rosanna hade lagt upp sina Londonbilder så då blev jag sugen på att slänga upp mina också! Åh nu längtar man redan tillbaka!
 
Första dagen var vi rätt slitna (hade åkt hemifrån vid 03.00 och kom fram ca 09.00) men efter lite kaffe och macka så var vi på banan igen! Vi begav oss mot Primark och sen gick vi runt på stan tills kvällen. Då drog vi tillbaka till hotellet och gick ut och käkade på en italiensk resaurang i närheten. Jag åt en sallad som var riktigt god.
 
Dagen efter blev det ännu mer shopping! Jag hittade bland annat en mössa som jag letat efter länge, Nike Air Force One till typ halva priset och lite annat smått och gott. På kvällen letade vi upp en riktigt mysig pub och beställde in mat och dryck! Jag åt stek och pommes tror jag? Och drack en cider. Riktigt, riktigt gott var det i alla fall. Tog en taxi hem och somnade som tre stockar :-)
 
Lördagen gick vi och kollade på Big Ben, körde förbi Buckingham Palace och Trafalgar Square. Gick längs ån, sen började det regna. Så vi såg Tower Bridge på avstånd. Lunchade italienskt, pizza, mums! Sen shoppade vi lite till, mest på Primark där det var fullkomlig kaos. Men fick med oss en hel del grejer i alla fall! På kvällen blev det käk på pub (jag åt fish and chips, ett måste ju! Gott var det) sen gick vi tillbaka till hotellet, delade på en flaska vin och visade upp allt vi köpt under dagarna. Mys.
 
Söndagen bestod i princip bara av att resa hem! Lite segt men allt gick smidigt i alla fall. En weekend går verkligen supersnabbt. Blev faktiskt förvånad över hur sjukt fint det är i London, så vackra hus och det var helt underbart att alla löv fanns kvar på träden och att gräset fortfarande var grönt där. Så himla fint. Och att alla människor var så himla trevliga! Kallade en "love", "honey" och "darling" haha. Skulle lätt kunna bo där. Mysig stad!

Tröttis

2013-11-13 // 21:51:00

Har haft en bra dag med mycket som hänt (?) och nu är jag helt slut. Morgonpw, frulle, gym, lunch, grupparbete, sen var jag ner på stan och köpte kuvert till ansökan och fick dessutom med mig en matvåg och ett par trosor så jag har nåt att ha på mig imorn (nej jag orkar inte tvätta, för tråkigt). Sen har jag lagat middag och gått igenom och rättat mitt Statement of Purpose en sista gång (plus att Ida har kollat igenom det och kommit med synpunkter) så nu känns det helt okej. Det enda som är kvar nu är att skriva ut det + lite andra uppgifter och att skicka iväg kuvertet. Fett bra.
 
Nä nu ska jag krypa ner i sängen, är trött som en gris.

JAHA?!

2013-11-13 // 14:57:00
VAD. FAAN. Mina skor är stulna!!!!!!!!!! Kommer ut från gymmet efter två timmar där (?!) och skorna står inte i skohyllan. Vafaan, enda gången jag sket i att ta med dom in till ett skåp för att låsa in dom, och enda gången jag inte tog mina springskor utan mina billiga Skopunkten-kängor. Så det var väl tur i oturen.... Aja. Får väl köpa nya om jag orkar. Dock så HATAR jag människor som tar av andra. Bland det värsta jag vet. Snacka om att ha noll empati. Vill slänga bajs på personen.
 
AJA. Fick i alla fall två sköna timmar på gymmet men vet inte riktigt vad jag gjorde haha, körde rygg + mage och sprang 20 min intervaller + stretch. Skönt. Nu har jag precis klämt i mig lunchen och ska duscha sen dra till skolan för grupparbete. Pöss

Morgonpw

2013-11-13 // 10:38:00
Heeej och GOD morgon! Nyss vart ute på en lång svettig PW med musik i lurarna. Nu har jag precis GJORT KLART min ansökan! Helt! Ska bara skriva ut ett papper! Vad händer? Galet! Sista valet blev Colorado istället för New York eftersom att man tydligen bara kunde söka det på våren. Men alltså, vet ni hur det ser ut i Colorado eller? Inte? Nä, men typ så här:
 
 
 Jag DÖR! Vad fint! Varför la jag det som sista val? Imorgon ska jag posta ansökan i alla fall. Nu ska jag äta frulle! Puss!

Adventure

2013-11-12 // 22:04:52
Vill iväg på äventyr... Klarar inte riktigt av hösten och vintern och vardagen. Vill mest bort. Men får kämpa på som alla andra, lämna in en ansökan och hoppas på det bästa. Nästa år kanske jag är nån annanstans, på en varmare plats. Hoppas det i alla fall.

Kvällen

2013-11-12 // 21:29:53


Hola guapas! Ligger i sängen i nya pyamasen från Primark, älskar den! Älskar allt jag köpte i London :') De mjuka tofflorna också. Slänger upp några bilder därifrån sen, och det är även en film är på G. Det kommer.
 
Åååh har sån beslutsångest om hur jag ska göra i helgen. Ska skriva TOEFL-testet på lördagen och antingen åker jag hem till Kungsör på fredagen och tar bilen upp över dagen på lördag (vilket blir snordyrt) och får en mysig helg hemma med familj och vänner. Eller så stannar jag här och åker tåg fram och tillbaka till Sundbyberg (opålitligt) men kommer undan bra mycket billigare. Eller så åker jag tåg dit och sen hem till Kungsör och får lördag och söndag kväll hemma (opålitligt och halvbilligt). SVÅRT. Plus att jag inte har nån aning om hur jag ska hitta från tågstation till den platsen där jag ska skriva testet. Plus att jag kommer att kissa på mig av nervositet. Kaos.
 
 
Jaja. Dagens middag blev torsk med currysmak,ris och mathavre med kokos, smör- och honungsstekta sparris och ett ägg. MUMS. Imorn ska jag upp tidigt (yeye good luck) och dra ut på en lång och svettig PW! Är ledig imorn, fett skönt. PÖSS!

Gym

2013-11-12 // 18:14:00


Haaaj! Kolla vad sjukt bra mina skor matchade byxorna ;-) Haha.
 
Körde armar idag på gymmet, svettigt! Känns skönt att vara igång igen. Är så pepp! Puss!

Nytt

2013-11-12 // 14:25:24


Höll mitt argumenterande tal idag och det gick helt okej. Var mycket mindre nervös idag än sist men kunde däremot inte mitt manus utantill så bra (haha kanske för jag skrev det igår) så det gick väl sådär. Men hur som helst så är jag väldigt nöjd över att jag valde att prata om att skänka pengar till välgörenhet, eftersom att jag verkligen tycker att det är viktigt. Igår när jag satt och skrev talet så gick jag in och anmälde mig som världsförälder vilket känns riktigt fint. Kände att jag inte riktigt kunde stå och prata om att man borde skänka pengar om jag inte gör det själv. Och efteråt var det faktiskt ändå några stycken som sa att de också blev sugna på att göra samma sak, hoppas att dom gör det. 

Nu har jag precis tagit en powernap på drygt en timme och ska kila iväg till gymmet i mina nya träningsbyxor som jag köpte i London. Älskar dom! Puss!

Måndag

2013-11-11 // 22:48:51

Känns som söndag idag. Kom hem till Kungsör igårkväll efter en dags resande och chillade i soffan framför Solsidan, Hellenius Hörna och fredagens Idol. Idag har jag fixat papper till ansökan samt skrivit ett argumenterande tal som jag ska hålla imorgon. 

Just nu ligger jag i sängen med en godispåse och kollar ikapp några avsnitt Grey's, för skönt. Snart blir det till att sova, nattis! 

London

2013-11-08 // 18:19:02

Är i London och shoppar och dricker chai latte med bästa vännerna. Fett!

Godnatt

2013-11-05 // 22:28:32

Sjuuukt vilken seg dag! Sov i typ två timmar mitt på dan för att jag var så himla trött. Sen har jag inte gjort ett skit mer än att packa, städa lite och diska. Fick sån sjuk craving efter äppelmos så jag gick till ICA och köpte det och hade i min soppa, eh? Men det blev så SJUKT gott. Älskar äppelmos i mat. 

Nu har jag precis kollat senaste How I Met Your Mother medans jag käkat det på bilden. Och nu ska jag sova. Puss!

Tisdag

2013-11-05 // 13:42:46
Haaaj! Idag ville jag typ skjuta mig själv när klockan ringde vid åtta. Var så trött! Och imorgon måste jag gå upp ännu tidigare haha, fyyy. Gick i alla fall på "tala"lektionen där vi körde debattövning, och eftersom att jag inte orkat förbereda mig ett skit gick det väl sådär.
 
Nu är jag i alla fall hemma och har precis ätit lunch. Ska pallra mig ner på stan nu för att växla pengar, sen packa! Drar som sagt redigt tidigt imorn då jag och Rosanna ska på fotouppdrag i Örebro för att sen åka vidare till Kungsör för att sen mitt i natten dra till Skavsta och London! Peppp!!!

Trött

2013-11-04 // 19:19:49

Okej, snacka om att energin rann av mig, är heeelt död. Ska pallra mig hemåt nu, försöka laga nån go mat och bara mysa. Hur kan man va så trött jämt? Känns som jag sover hela tiden haha. Nu har jag i alla fall fått en hel del gjort, känns fint. Puss!

Att göra

2013-11-04 // 18:26:47
Är i stort sett klar med allt! Shit! Coolt! Lite smågrejer kvar nu bara. Fy vad braaaaa!!!!!!! Fatta att om ett år kanske jag är i USA?!? Herregud vad läskigt kul spännande osv haha.

WEEK 4!

2013-11-04 // 15:23:00
Nu har det gått fyra veckor sen jag satte igång med träning och bra mat igen! Innan så hade jag haft världens längsta förkylning och inte tränat sedan sommaren, skitit i att äta bra osv. pga ingen motivation. Nu känns det riktigt bra att ha hittat tillbaka till både gym, morgonpromenader, springturer och god mat.
 
Svårt att sammanfatta en månad, men tror att jag har lyckats röra på mig sjukt mycket mer än vad jag gjorde innan. Jag har gått morgonprommisar i stort sett varje dag, förutom dagar då jag haft föreläsning eller nåt tidigt eller haft väldigt mycket att göra. Så det känns riktigt fint. Det jag älskar mest med att ta en promenad på morgonen är att man kommer igång, får en fin start på dagen plus att frukosten smakar tusen gånger bättre.
 
Har även hittat tillbaka till gymmet och har fått in vanan igen med att gå dit ofta. Tycker för det mesta att det är skönt att komma iväg och träna och om jag inte gör det så skiter jag bara i att dra dit. Gymmet för mig är inget tvång utan bara världens bästa sätt att koppla av, utmana sig själv och få en extra energikick. Och att det känns så himla bra när man märker att man blir starkare, att man klarar mer.
 
Jag har ätit mycket bättre under den här månaden också, har börjat tänka till lite mer på vad det är jag faktiskt stoppar i mig. Har börjat välja bort sånt med massa konstiga tillsatser osv och vill helst att maten ska vara "ren" och hemmalagad. Tänker mycket på om jag till exempel äter ett äpple som är besprutat, att det där besprutningsmedlet finns kvar inne i min kropp en lång tid framöver (okej wierdo) haha, men ja, en dröm vore att odla och producera all mat själv haha. Så har börjat tänka mycket på sånt och det är väl bra, synd att man inte riktigt har ekonomin till att alltid välja ekologiskt och kravmärkt bara. Men gör det i så stor utsträckning som jag kan.
Squatsutmaningen ligger jag några dagar efter på så den är inte klar! Men klarade Idas squatsutmaning denna vecka, landade på totalt 600 squats varav de sista 160 med 10 kg stång, fett! Så känns fint. Kanske kommer man ha en grym rumpa nån gång i framtiden om man fortsätter så här. Haha.
 
Så jaa. Summa summarum: en bra månad. Nu i slutet så har jag ju även försökt att dra ner på gluten och laktos och det ska jag fortsätta med. Tror att det är bra för kroppen. Fortsätta träna, fortsätta springa. Men nu! En vecka med fokus på annat: dvs. Ansökning! Och! LONDON! Och där ska jag göra allt annat än att träna och äta bra mat! Ska shoppa och dricka latte! Och äta fish 'n' chips. Och pizza. För det är gott. Och för att man ska njuta av livet. Puss!!!

Dancing through the fire

2013-11-04 // 02:44:52

Klockan är halv tre och jag är klarvaken, men det gör inte så mycket. Ligger i sängen och lyssnar på musik och tänker på livet och just för tillfället är jag bara så himla glad. Glad glad glad och över ingenting särskilt egentligen, och när jag tänker efter så är det nog då glädje är som bäst 💁 när man bara är glad. Puss nattis!

Söndag

2013-11-03 // 21:35:25
Gamla bilder

Hej! Har haft vääärldens mysigaste dag idag. Sov till tre pga bakis och sen cyklade jag hem till Anne i regnet där vi åt varsin pizza i hennes säng. Sen cyklade jag vidare till biografen där jag och Frida såg IRL, som var riktigt bra. Myspys. Nu sitter jag här och ska kolla på massa missade program från helgen. Och just det, hade jättekul igår och somnade typ 05.30 imorse. Bra.

When the lights fade out All the sinners crawl

2013-11-02 // 17:51:00
Redo för halloweenfest nummer två!

Breakfast

2013-11-02 // 11:33:40

Glutenfri havregrynsgröt med kokos, ett ägg, jordnötssmör och havremjölk, satt fint! Nu: gym! 

Gym, mat och ansökning

2013-11-01 // 21:49:40

När jag kom in på gymmet idag fick jag reda på att de tydligen stängde kl 19 (!?!?!?) idag vilket betydde att jag hade ungefär 40 minuter på mig att träna. Haha, tänkte att jag skulle va lite smart och dra dit fredag kväll för att det inte borde vara så mycket folk där då, men nä. Fullt som vanligt, typ. Drog igenom några övningar för rygg och mage och sen cyklade jag hem och gjorde 155 squats :-)))
 
Sen har jag lagat mat, gjorde laxwook med glutenfri pasta, palsternacka, morot och broccoli. Har även städat, diskat och slängt ihop chokladbollar som får bli mitt fredagsgodis. Nu ligger jag i sängen och ska kolla på Idol, gött. Tror jag börjar uppskatta mina ensamma chillkvällar lite för mycket, börjar bli osocial haha. OCH JUST DET! Är klar med "Statement of purpose" ALLTSÅ min text om varför Internationella Kansliet ska skicka iväg just mig på utbyte (50% av alla ansökande går vidare pga sitt Statement of Purpose). Känner mig rätt nöjd och skönt att kunna bocka av ännu en sak på listan. Ha en nice fredagskväll nu, pusspuss.

Fredagsmorgon

2013-11-01 // 14:38:35
Ledig fredag!!! Skönt! Jag vaknade vid tio men låg kvar i sängen ett tag och bara njöt av att jag inte hade bråttom till nåt. Sen klev jag upp och drog på mig promenadskorna och gick mot ICA Väst med Hannah och Amanda i öronen, myyys. Sen gick jag runt på ICA väääldigt länge och kikade, älskar att gå i mataffärer och bara kolla vad som finns, priser osv. haha wierdo. Sen promenerade jag hem och gjorde i ordning frukost innan jag läste ut "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" (ja, jag började läsa den igårkväll haha och den var bra och fin). En riktigt mysmorgon! Hoppas ni får en bra fredag! Puss!