Måndag

2013-12-31 // 00:34:41
Hej och godnatt. Idag har jag jobbat och sen fixat grejer till imorgon. Sen har jag bara tagit det lugnt här hemma, gjort hårinpackning, ansiktsmask, bastat, läst bok och nu har jag precis kollat klart på en film. Ska sova nu, imorgon är det fan nyårsafton. Har ALDRIG längtat så mycket till nytt år. Nattis! 


Motar bort förkylning

2013-12-29 // 13:48:31

Vaknade med hals- och huvudont så nu gör jag mitt bästa för att det inte ska bli värre. Vitaminer, ingefära och Sex and the City i badet 👌

SATC

2013-12-29 // 00:25:09

Ligger och kollar på några avsnitt Sex and the City, standard! Nu ska jag snart sova. Har haft en bra dag, varit i Eskilstuna och lämnat tillbaka/bytt lite julklappar och så, sen har jag mest tagit det lugnt, varit sjukt trött. Gick en långprommis med Lukas i nattsvart mörker annars mest legat i soffan och chillat haha, bra skönt i alla fall. Nattis!

Fredag

2013-12-27 // 23:59:18
Såååå var julen över och jag tycker att det är rätt skönt. Nu kan man börja se fram emot det nya året och försöka ta nya tag. Julhelgen har i alla fall varit trevlig. Mat i mängder tillsammans med släkt och vänner, fina paket, massa godis osv. Som vanligt alltså. Har dock inte haft nån julkänsla alls så har inte riktigt tänkt på att det varit jul haha. Aja! Juldagen innebar fest vilket var riktigt kul, särskilt för en som inte druckit på riktigt sedan nån gång i oktober typ? Crazy. Igår låg jag däckad hela dan förutom på kvällen då jag käkade bakispizza med Frida och Rosanna vilket var sjukt gott och mysigt. Idag har jag jobbat och det var väldigt skönt. Skönt att göra nåt vettigt. Sen har kvällen spenderats hos Sandra med henne och Frida, kollat på film och haft det mysigt. Nu ska jag sova, ska upp rätt tidigt imorn för att åka och shoppa! Hehe. Godnatt!

Jul

2013-12-25 // 18:29:23



Dan före dan

2013-12-24 // 00:11:50

Gårkvällen spenderades i Köping med lite pre-julfirande fast med kalkon och potatis, sjuuukt gott. Sen julklappsspel och julgodisbak på det. Idag klev jag upp direkt när klockan ringde, för första gången på.. föralltid? Väldigt skönt i alla fall. Blev en morgonprommis upp till Coop med syster för att köpa lite nyttig mat haha, vi orkade inte längre. Sen har dagen mest bestått av städning, pyssel, julrimmande, klä granen, äta julskinka osv. En tur på löpbandet också. Nu är jag tröööött som få och ska krypa ner i sängen. Natti!

Söndag

2013-12-22 // 17:26:11

Pimplar kaffe för att mota bort tröttheten och ska snart åka iväg på första firandet den här julen, känns som det kommer bli några stycken 👍 tur att det är gott med julmat, puss!

And we'll never be royals

2013-12-21 // 22:58:54
 

Håkan

2013-12-21 // 19:55:30

Igår så packade jag ihop de sista grejerna och satte mig på tåget mot Örebro. Mötte upp Rosanna och Frida och så blev det middag och sen mot Conventum för att se Håkan!!! Riktigt fin konstert som aldrig verkade vilja ta slut haha. Efteråt gick vi hem och satt och snacka ett tag innan vi somna. Mys. Imorse käkade vi julskinksmörgås till frulle, bra gott! Sen efter lite slappandes blev det tåg hem och nu är man äntligen hemma för jul och nyår! Väldigt skönt. Ha det bra, puss!

I made it

2013-12-19 // 17:20:51
Jaaaaa nu är äntligen redovisningen avklarad och det gick jättebra! Är så himla glad, nu är presenterakursen över och nu väntas bara prisutdelning den 9:e januari. Tror inte att vi kommer att ta hem det men oavsett så är jag sjukt stolt över vårt arbete och vår grupp, vi vet att vi har gjort ett bra jobb. 

Just nu ligger jag jag i sängen och vilar men nu ska jag ta tag i det sista som behöver göras här innan jag åker imorgon. Sjukt att man man redan varit i Uppsala i ett helt år, tiden går verkligen snabbt. Puss!

Julklappar klart

2013-12-18 // 19:19:44
yeeees äntligen är jag färdig med mina julklappar. försökte även hitta nåt till mig själv, är det bara jag eller har det varit sjukt dåligt utbud av kläder nu i höst och vinter? det var nästan barnsligt enkelt för mig att hålla mitt shoppingförbud i ca tre månader, och nu får jag verkligen gå runt och leta för att hitta något jag verkligen tycker om. jag fick i alla fall med mig nya svarta jeans (dr denim solitare, de extra höga hehe) och ett enkelt linne med smala axelband. skulle vilja ha nåt till nyår men det kanske är onödigt att lägga massa pengar på en nyårsklänning när vi bara ska vara hemma. provade klänningen ovan och gillade den men det var fel röd färg, lite ljus haha. aja! nu ska jag dra till gymmet, jag vill inte alls egentligen men lika bra att köra på nu de sista dagarna, sen blir det ju några veckors uppehåll. puss!!!


Onsdag

2013-12-18 // 12:41:24


Goooooooodmorgon! Efter att ha snoozat i två timmar och ätit frulle framför några avsnitt Sex and the City är jag redo att ta tag i dagen. Först: ner på stan och köpa de sista julklapparna! Sen: gym! Sen: Tvätta! Sen: Städa! Snart jullov! Puss


Tisdag

2013-12-17 // 17:24:39
Idag har jag suttit på Eko med Elin och jobbat med vårt Språk och samhälleprojekt som vi ska redovisa i januari. Efter det skyndade jag till skolan där jag och Iris hade tänkt att kolla på B-kursarnas slutarbete, bara det att vi inte hittade rätt sal så vi kom sent så vi vågade inte gå in... Haha så då var det bara att gå hem. Sen har jag ätit kakor framför alldeles för många Sex and the Cityavsnitt hehe, har inget bättre för mig direkt. Puss!

Kvällen

2013-12-17 // 00:07:00

Från idag på utställningen. Logga, poster, infoblad
 

Nyttiga chokladbollar till efterrätt efter maten, satt fint!
 
Eftermiddagen och kvällen har bestått av att laga mat och chokladbollar haha, samt suttit på mitt rum och funderat över livet. Har kommit fram till att jag nog kommer att kunna ta mig utomlands oavsett i höst, på ett eller annat sätt, har mina idéer men det kan vi ta en annan gång. Så nu känns allt lite lättare igen. Alltså det är svårt att beskriva känslan när jag fick besked att jag inte kommit in till USA, det var som att nån slängde igen dörren rätt i ansiktet på mig och jag fick panik över tanken på att jag kanske inte skulle kunna ta mig härifrån. Det var nog först då jag fattade hur viktigt det är för mig att kunna känna att jag kan göra precis vad jag vill, resa var jag vill, osv. Känna sig fri helt enkelt. Men nu efter några veckors funderingar så känns det som att jag faktiskt kommit på en del alternativ, och prio ett blir ju som sagt att söka till Australien villket jag ändå tänkt göra i vilket fall.
 
Nä ni nu blir det ett avsnitt Sex and the City innan det är dags att sova. Godnatt!!!

Utställning

2013-12-16 // 16:46:24

Imorse vaknade jag upp och kände mig GLAD för första gången på ett tag, såååå sköööönt. De två senaste veckorna har energin vart nere på noll men nuså! Idag hade vi i alla fall utställning i skolan, alla grupper fick sätta upp sin poster på varsin vikskärm och så kom juryn och lite annat folk förbi och kikade. Vi delade ut infoblad och berättade lite om vår matfestival som vi hållt på med de senaste månaderna. Det gick bra och var kul men lite segt, tre timmar var vi där och det var ju inte så jättemycket folk så. Nu ska jag ta mig i kragen och laga lite mat, sen pallra mig iväg till gymmet om jag orkar och har lust. Haaj

Söndag

2013-12-15 // 19:08:10

Sitter på tågstation och väntar på att få komma hem. Har haft en väääldigt lugn helg, och nu ska jag tillbaka för sista veckan i skolan. Sjukt vad snabbt tiden har gått, kändes som att det var nyss jag började i Uppsala ju. Veckan som kommer kommer mest handla om redovisning av projektarbetet vilket till stor del är väldigt kul men samtidigt lite läskigt då det innebär en stor redovisning inför mycket folk. Jag ska öva in mitt manus som satan och sen hoppas på att jag kan hålla mig relativt lugn haha. 

Idag har jag tagit en morgonpromenad med syster och sen mest chillat hemma, pluggat lite, kollat film, fikat osv. Nä nu ska jag gå ut till tåget, puuuuusssshaaaj.

Lördag

2013-12-15 // 01:18:03
Startade dagen med att gå en långpromenad, 1,2 mil. Skönt men fett oskönt väder. Sen har jag mest hjälpt till hemma, bakat paj och sånt sen kom det massa folk och firade pappa. Avslutade dagen med att att kolla Pitch Perfect och nu äre dags för sängen, natti!



Fredag

2013-12-13 // 22:48:47

Heh kul fredagkväll. Ligger hemma i soffan helt själv, har lagat tråkig middag och nu ligger jag och kollar på B-film och äter godis. Inte den roligaste kvällen men rätt skönt ändå. Höööörs puss

Torsdag

2013-12-13 // 00:14:14

Hehe utökade min lilla Indienhörna lite... Målningen har jag gjort med hjälp av Swaroop och hans speciella teknik haha, ljuslyktorna köpte jag i Palolem av en gullig gubbe på gatan. Buddhan och ljuset köpte jag idag, vem behöver inte en glad buddhagubbe hemma liksom? Fett nöjd.
 
Idag har varit en mindre bra dag. Sov alldeles för länge vilket alltid resulterar i en väldig huvudvärk. Men bestämde mig i alla fall för att ta tag i livet och gick ner på stan för att handla julklappar och födelsedagspresenter. Är nöjd med allt så det känns fint. Har till och med rimmat till en klapp :-) Sen gick jag till gymmet en snabbis mest bara för att komma iväg. Sen gick jag hem till Ida och hade glöggkväll med mina klassisar, sjukt mysigt. Ska väl försöka sova nu för ska vara i skolan kl 8.00 imorgon. Nattis.

Ny

2013-12-11 // 18:26:37

Ny tröja från Cubus hehe in love. Vilken låååång dag. Träffade gruppen vid 11 och gjorde klart allt till presentationen. Allt blir superbra, känns sååå kul! Trots att vi ska ha en stor redovisning framför hela klassen, alla lärare och en jury nästa fredag. Hehe. Sen jobbade jag och Elin med vår undersökning. Och nu ligger jag här, har precis käkat mellis och ska dra iväg till gymmet om ett tag. Igårkväll när jag skulle sova var jag så sötsugen så jag trodde att jag skulle dö, sen imorse när jag vaknade hade en korridorskompis ställt fram ett stort fat med jättestora choclate chip cookies som var helt sanslöst goda - aaah gud vad jag älskade honom i det ögonblicket! En bra sak med att bo i korridor i alla fall!

Well life will pass me by if I don't open up my eyes

2013-12-10 // 20:41:05

Heejhej, kom precis hem från gymmet. Innan det var jag och kollade mitt rum som jag ska få hyra och innan det var jag i skolan. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra klart vår poster och skicka in. Pösss hej

Tiiiiisdag

2013-12-10 // 11:58:35

Godmoooorgon! Drar väl ner på stan en sväng igen och kollar juleklappar, sen skola! Grupparbete och handledning står på schemat. Pussssssssss!

Natti

2013-12-10 // 00:52:12

Cardio på gymmet idag var gryyyymt skönt, kändes välbehövligt efter helgen 🙈 Körde 12 minuter crosstrainer, 12 minuter löpning, 12 minuter cykel och 12 minuter gång i uppförsbacke. Lagom så man inte hinner bli uttråkad. Har precis kollat Paradise Hotel och nu är jag faktiskt riktigt trött och ska snart sova. Förra veckan var inte alls bra, jag vet inte riktigt varför, svårt att sova, många tankar osv. Idag har inte heller varit bra men så fort jag kom till gymmet så vände det. Så skönt att bara springa av sig allt! Nu ska jag se till att göra den här veckan till en jättebra vecka. Ska vända depp till PEPP hehe. Godnatt! 

Stan

2013-12-09 // 18:20:53


Alltså, hittade ingenting på stan idag, inte ens en endaste liten julklapp. Ska nog gå tillbaka och köpa den här klänningen dock, gillade den men orkade inte prova annan storlek. Hehe. Guuud vad jag är trött! På allt! Vill ba ha en helt ny garderob, superlångt hår och en biljett till ett varmt land. Vet ni vad? Jag är trött på Sverige. På riktigt. Det börjar krypa i kroppen när jag tänker på att jag kanske inte kommer att komma iväg nästa höst. Det var mitt lilla ljus i mörkret, nåt att se fram emot under de här långa månaderna. Nuuuurååå liksom. Jag måste planera om. OM det nu skulle bli så att jag blir kvar här i minst två år till. Ååååh. JAJAJA nu ska jag dra till gymmet. Pöss

Måndag

2013-12-09 // 13:32:07


Haaaj! Har precis slukat min frulle (lite sent ja haha). Har fortfarande så otroligt svårt att komma upp. Snoozar i snitt två timmar om dagen, onödigt? Ja. Nu ska jag dra ner på stan och shoppa julklappar PLUS kläder till mig själv, det behövs. Hehe nu ska jag rusa, puss!!!!

Julbak

2013-12-07 // 23:38:47



Började dagen med en långpromenad med syster, sen åkte vi hem till mamma för att baka pepparkakor! Vi fick för oss att vi ville göra ett pepparkakshus och gud vad vi har kämpat alltså, det tog typ hela dagen, och kolla liksom hur det ser ut? Inte det vackraste jag skådat haha. Aja vi hade ju kul i alla fall. Nu har jag så jääävla ont i magen pga all deg, smet, godis och mat jag ätit under dagen... Men det var det värt. Nu ska jag kolla How I Met Your Mother och sen sova. Hoppas att jag kan somna lite tidigare idag, är inte direkt trött men har ju ändå vart uppe sen nio och hållt igång hela dagen så hoppas hoppas. Puss!

Insomnia

2013-12-07 // 03:06:20

Vet inte om jag ska skratta eller gråta över det faktum att sömnen är så långt borta att jag hellre pluggar på förra terminens första tenta än att göra fler försök till att somna.. Det har varit omöjligt att somna innan fyra under hela veckan, börjar sätta sina spår haha. Går runt som en levande död om dagarna och ligger och stirrar i taket om nätterna 👌 drömtillvaro. Aja, imorn ska jag kriga mig upp i någorlunda tid och hoppas på att jag kan vända denna knepiga dygnsrytm. Puss

Fredag kväll

2013-12-06 // 23:45:41
Idag har jag jobbat med vårt projekt (har fixat klart poster och broschyr), gått i snöstormen till gymmet, kört ett hårt ben- och rumppass (tog 100kg i sittande benpress hehe rekord), promenerat hem, diskat, åkt hem till Kungsör, lagat mat och kollat Idol. Nu ska jag snart sova. Imorn ska jag baka pepparkakor. Nighty!

Storms

2013-12-05 // 22:47:00
 
Halloj. Kunde inte somna igår heller, vet inte vad det är för fel alltså. Imorn måste jag tvinga mig gå upp i tid så jag kan vända min dygnsrytm nån gång. Aja. Idag har jag i alla fall varit i skolan i tre timmar och haft föreläsning om språkpolitik. Jag tycker att Sveriges språkpolitik (och typ hela Sveriges allmänna politik) är så...... snäll. Alltså, svenskan blev inte officiellt Sveriges huvudspråk förrän 2009.... Fyra år sedan (?!?!?) Typ pga av att vi inte vill diskriminera någon? Väldigt underligt. Snacka om att inte vilja trampa folk på tårna.
 
Jaja. Sen gick jag hem och åt lunch, och sen stack jag iväg till gymmet. Hehe kunde lika gärna tagit skridskorna dit, så halt var det. Sen käkade jag middag och nu har jag fixat lite med grupparbetet, jag har tagit på mig att göra både startsida, infoblad och poster (kontrollfreak ja) så har en hel del att göra men tycker att det är väldigt kul. Dock skulle jag aldrig kunna jobba med endast design/layout, det är i alla fall ett som är säkert.
 
Och sen till dagens bästa nyhet - jag har antagligen fått tag i boende till nästa termin!!!!!!!!!! Och inte genom nån äcklig Blocketannons utan av en annan språkvetare (♥) precis som när jag fick rummet jag bor i nu. Och det bästa av allt: EGEN TOA OCH DUSCH! Alltså kan ni förstå?!?!? Jag har inte haft en egen toalett på ETT ÅR och nu kommer jag antagligen äntligen att få det. Nästan så man fäller en tår. Yes! Äntligen nåt som går bra.

Bra kväll

2013-12-05 // 02:40:17
 
Haaaj! Har precis kommit hem efter att ha varit på VKP och dansat! Jag har hållt mig nykter (vet inte riktigt varför) (fick inte feeling) men har faktiskt haft en kul kväll ändå. Bra musik och skönt folk.
 
(Och ja, under kvällen har flertalet personer svarat på min annons ang boende. En som erbjöd mig ett rum fem mil från Uppsala. En som ringde och undrade hur jag var som person: öppen? varpå han berättade att han sysslade med att sälja sexleksaker. Och sen en som hette Roffe som erbjöd mig att bli sambo (han var tydligen väldigt mogen och romantisk enligt honom själv) i en trea. Way to go!)

Agonda Goa

2013-12-04 // 18:12:24
Just idag vill jag bara fly tillbaka hit. Agonda, min fina lilla strand!
 
Nu är jag bara så trött på det här året att jag vill spy. Jag ber till Gudarna att saker och ting kan bli bättre snart. Att det kan sluta hända massa jävla skit.
 
Somnade väl runt 5 imorse pga ingen aning? Kan bara inte somna. Klev upp kring nio i alla fall och gick på föreläsning, sen jobbade jag och Elin lite med vår undersökning. Sen gick jag en sväng på stan och till systemet. Självklart går det hål i påsen på vägen hem och en flaska åker ur och krossas mot marken? Haha. JAJAJAJA nu har jag precis slängt upp en annons på Blocket att jag söker boende så nu kommer väl en massa creeps att börja ringa. Vad ska man göra. Blir hemlös (igen) om en månad så. Nä nu ska jag hoppa in i duschen och fräsha upp mig lite. Puss!

Some nights I stay up cashing in my bad luck

2013-12-03 // 15:42:36
Måste. Sluta. Sova. Bort. Dagarna. Och börja gå på föreläsningar igen. Från och med imorgon! Idag har jag i alla fall lagat mat. Alltid något.

Besviken men tar nya tag

2013-12-02 // 21:57:13

Jahapp, då har beskedet kommit. Det blir inget USA för mig i höst. Kan inte sticka under stol med att det känns skittråkigt, även fast jag visste att det kanske inte skulle bli så har man ju ändå ställt in sig på det och hoppats. Så idag har inte varit en jättebra dag. Men framåt kvällen så drog jag iväg til gymmet trots att jag inte hade nån större lust, men gud vad skönt det var att träna bort lite dåliga känslor, bara svettas och inte bry sig om ett jävla skit annat än att det bränner i musklerna. Nu känner jag mig mycket gladare och känner bara att jag inte kan ge upp nu. Ansökan till Australien öppnar 15 januari så jag får väl helt enkelt försöka med den istället. Bara att ta nya tag och kämpa på. Är ändå stolt över att jag fick iväg en ansökan, så mycket som jag slitit med den, även om jag inte lyckades övertyga Internationella Kansliet så har jag i alla fall visat för mig själv att jag kan och vågar kämpa för det jag vill.
 
Efter gymmet gick jag till ICA och köpte en plocksallad och en cola, det tyckte jag att jag var värd! Nu ska jag chilla i sängen resten av kvällen och sen sova och hoppas på att imorgon blir en bra dag. Puss!

Thanksgiving

2013-12-01 // 02:49:51

Dagen idag har bestått av en morgonprommis, slapp framför TV:n, springtur på löpbandet och sen en massa matlagning och mys! Jag och Frida bjöd in till Thanksgivingfirande med sötpotatismos, kyckling, grönsaker, sås och äppelmos, och pecannötspaj och glass till efterrätt. Muuuums vad gott det blev, och guuuud vad mätt jag är just nu. Haft en riktigt mysig kväll i alla fall och nu är det dags att sova. Nattis!