Springaspringa

2013-10-31 // 23:10:59

ÅH! Det var riktigt skönt att springa idag. Har aldrig förstått mig på folk som säger att det är skönt att springa. Eh? Man svettas som en gris och kan knappt andas medan man pinar sig igenom kilometer efter kilometer och det enda man tänker på är att man måste orka ta nästa steg fast man egentligen bara vill hem och slänga sig i soffan och beställa hem en pizza. MEN. Idag var det fan skönt. Bara att springa på i ett lagom tempo så man varken blev superandfådd eller fick mjölksyra i benen. Lyssna på en bra podd och koppla av. Sen komma hem och ta en varm dusch, måla tånaglarna och läsa en bra bok i sängen med tända ljus i ett nystädat rum....... Mmmm CARPE DIEM ja nej men jag ligger i alla fall i sängen och har tänkt att börja på en ny bok nu, sen sova! Ledig imorn fyyyy vad fint, då blir det gym! Godnatt alla pussgurkor

Inspo

2013-10-31 // 17:37:45
Här kommer lite torsdagsinspo! Saker jag drömmer om just nu - lägenhet och hund. Förståååå myset. Får lugna mig i typ fem år men sen så!
 
Idag har jag varit i skolan mellan 9-16 och det är nog den längsta dan jag nånsin haft här. Vi började med att kolla alla tal och ge respons. Vidrigt att se sig själv på film. Herregud. Men skitsamma nu är det över! Skönt. Sen körde vi igenom presentation av våra projektplaner och sen fixade jag och en lärare min "Academic reference" som jag behöver till ansökan.
 
Nu ska jag fixa lite till på ansökan, big surprise? Nä sen kanske en springtur om jag känner för det. Pusspuss!

Prommis

2013-10-30 // 23:38:47


Blev en kvällspromenad i mörkret då jag behövde rasta benen efter intensivt CV-skrivande på engelska. Gick förbi affärn och köpte frukt och gjorde världens största fruktsallad som avnjöts framför How I Met Your Mother. Bra kväll. Nattis.

It's a revolution I suppose

2013-10-30 // 17:50:22
Hejhej!!!

Sitter i min alldeles för sköna säng med lite naturgodis och tända ljus. Det är mörkt utanför och har vart det i typ en timme redan (klarar inte av mörkret hur ska det här gå osv). Försöker mysa till det i alla fall.
 
Igår höll jag mitt tal. Det som jag varit nervös för seriöst sen första lektionen på kursen, dvs i typ två veckor haha. Men det gick bra. Alla var liksom svinigt nervösa, så man var inte direkt ensam. Dock så försvann mycket av nervositeten när man väl stod där framme, och sen gick det ganska bra tycker jag. Det var kul att prata om Indien eftersom att många blev så förvånade och intresserade och tyckte att det var cOoOoLt att jag hade vart där själv.

Efter talet igår så stack jag och Anne och Ida ner på stan för att fixa halloweenutstyrsel. Jag hade mest lust att köpa nåt enkelt och glatt då jag inte var så sugen på blod och död.. Men sen hittade jag ett sminkset på BR Leksaker med fejkblod osv och då var det kört. Har vart så sugen på att prova det!!! Så då tänkte jag att jag kunde va zombie, med nå vanliga kläder, men då sa Ida att "Det är bara halloween en gång och året och det här kanske är enda gången som du är singel på halloween, så nu får du ju passa på att slampa till det lite" haha dog när hon sa det och that's why jag körde på cheerleader med lite äckliga sår (som trillade av ett efter ett). Fick faktiskt hedersplatsen för bästa utklädnad av USS! Och hade en rolig pubrunda som avslutades med dans på Snerkes.
 
Idag har jag mest tatt det lugnt men även gått en sväng på stan och köpt världens mysigaste tröja (bilden). Nu ska jag kötta vidare med min ansökan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Herregud haha vad lycklig jag kommer vara när jag blir klar med den. Puss och hej leverpastej

Springa

2013-10-28 // 17:22:28
Kom precis hem från en joggingtur! 3 trötta kilometer blev det, men I made it! Nu ska jag ta bussen hem till Frida för att äta tacopaj och kolla på cancergalan, myyyys. Pöss och hej

WEEK 3

2013-10-28 // 14:36:12
Hej kära vänner!!! Vecka 3 med bra mat och träning done and done!!! Tagg!!! Haha.
 
Den här veckan har jag kört 3 pass på gymmet tror jag och när jag åkte hem i fredags hade jag träningsvärk i varenda del av kroppen, riktigt skönt. Åh jag har svårt att byta ut styrketräning mot cardio, har så grymt dåligt flås haha... Men det är väl ännu en anledning till att börja springa mer osv. Hehe.
 
JAJA! Jag har ju även provat på att köra lite periodisk fasta sen i onsdags och det har gått bra. Har faktiskt hållt det? Mer eller mindre i alla fall. Ibland har frukosten slunkit ner vid 11 och sista måltiden 21 men har inga ambitioner att hålla detta stenhårt så är fett nöjd i alla fall. Det funkar bra tycker jag! Lite väl hungrig ibland men tänkte köra på ett tag till för att se hur det känns. Samma sak med gluten- och mjölkfritt. Har hållt det någorlunda under de här dagarna (svårt när man är hemma och inte vill va kräsen) och det är verkligen inget jag saknar, men har inte hållt det stenhårt heller. Har gått för kort tid för att kunna uttala sig om ifall det är någon skillnad men jag kör på med det med ett tag till så får vi se.
 
Och nu då? Sista veckan hehe. Börja springa! Fortsätt äta bra! OCH! Göra klart ansökan så jag kan sluta stressa över det! Idas squatsutmaning! Öva på hand- och huvudstående! Fortsätt med morgonpromenaderna!
 
SÅ. Puss och kram och kämpa på.

Popsicle

2013-10-27 // 23:14:25

Avslutar dagen med en isglass och Solsidan! Sen soooova, åh vad skönt. Godnatt på er!

Sunday funday

2013-10-27 // 12:33:53



Morgonpw och lite morgongympa, standardsätt att starta dagen på ;-) Idag klarade jag iaf några sekunder utan stöd på huvudet samt att gå upp på händerna utan att göra en så kallad wallclimb! Nu ska jag sätta igång med dagen, så skönt att få en extra timme idag. Puss!

Kursförslag klart

2013-10-26 // 22:32:56
 
Puh, hela min dag har gått åt till att fixa med ansökan. Nu har jag färdiga kursförslag till 6 olika universitet i USA - nämligen California State University (San José), University of Arizona, University of Miami, University of Hawaii at Hilo, University of South Florida och Cornell University i New York. Vilken tid det har tagit! Men nu är man ett steg närmre i alla fall. Det enda som känns riktigt riktigt dåligt just nu är att jag inte hunnit och inte kommer att hinna göra TOEFL-testet innan sista ansökningsdagen. Det betyder att ett meritpoäng ryker och jag har känslan av att det kan göra stor skillnad. Liksom varför skulle de skicka iväg en till ett uni som kräver TOEFL-test om man inte ens har gjort ett? Men, men, det visar sig. Om man inte får nån plats till hösten är det bara att fortsätta söka och hoppas på det bästa. Känns bra i alla fall att ha den här delen avklarad! Ska fortsätta försöka få så mycket som möjligt färdigt imorgon. PUSS
 
 
 

Morgongympa

2013-10-26 // 12:48:04


Börjat dagen med en prommis och lite morgongympa! Haha! Har nackspärr nu! Närå. Sitter och kollar på Aladdin, så mysig film. Men nu ska jag sätta igång med dagen, pusspuss!

Happy times

2013-10-25 // 23:45:30

Har haft en mysig fredag. Lagat och ätit thaimat med pappa, Tessan, Emma och Sofia. Sen Idol och godis i soffan, alltså har en riktig girlcrush på Elin, shiiit vad bra hon är. Nu sitter jag i sängen efter att ha plinkat lite på pianot och tänkte passa på att läsa de sista sidorna i "Skynda att älska" innan jag somnar. Puss!

Friday

2013-10-25 // 11:39:57
Godmorgon!!
 
Alltså igår somnade jag strax efter nio, fett skönt. Så var rätt utvilad imorse och drog till gymmet för att köra lite armar och axlar :-) Nu har jag precis ätit frulle och ska fixa lite här hemma innan det är dags att dra till skolan. Sen ska jag hem och helgen ska få gå åt till att ta tag i allt jag har att göra. Puss!
 

Give me a star to reach for tell me what it takes and I'll go so high, I'll go so high my feet won't touch the ground

2013-10-24 // 19:14:00
HAJ!
 
Sitter på mitt rum med min lilla lilla dator och fixar med ansökningen. Jag håller på att ta fram kursbeskrivningar till 6 olika universitet som ska matcha delkurserna på Engelska A1 och det är inte det lättaste... 1 klart five to go. Puh.
 
Igår bestämde jag mig för att börja prova på periodisk fasta samt att utesluta både laktos och gluten ur kosten. Så har gjort det igår och idag och det går bra än så länge. Anledningarna till att jag vill prova laktos- och glutenfritt är dels för att jag har läst mycket om det och jag känner igen många av de symtom man har när man är glutenintollerant, inte så mycket de som gäller just magen men andra, t.ex. trötthet, yrsel, lågt blodtryck och dåligt immunförsvar. Jag har ingen aning om det kan hjälpa att utesluta gluten men eftersom att jag redan äter ganska lite gluten och laktos så kan man ju lika gärna passa på att prova att ta bort det helt ett tag. Det kan ju inte skada att prova! Det enda jag egentligen har tagit bort är mjölk och kvarg och finncrisp. Havregryn ska man egentligen ha helt rena havregryn för att vara säker på att det inte är gluten i men jag tänkte äta upp de jag har först haha. Sen periodisk fasta har jag även varit sugen på att prova ett tag, och det är dels för att jag vill ha något att "gå efter" då jag har väldigt svårt att bara bestämma mig för att äta bra osv., för mig blir det mer på riktigt om man följer en "diet". Och dels för att jag vill se om man märker av några av de positiva effekterna som alla säger att man ska göra, t.ex. att bli piggare och mer alert osv. Sen tänker jag inte vara superstrikt och kommer skita i det om det inte känns bra osv. Men kan va kul att testa!
 
Och hittills har det gått... bra. Får väl utvärdera detta när det gått lite längre tid.
 
Igår var jag på en skrivarcirkel på VG som var mysigt. De brukar träffas varje onsdag men jag har vart borta eller haft annat för mig alla onsdagar utom den första, så det var kul att gå dit igen. Efter det så cyklade jag och Anne hem till Ida för att träffa henne och Andreas och bara ligga och slappa och kolla på film. Såg sista Twilightfilmen som jag inte sett och den var rätt bra, fast sjukt töntig haha.


Idag vaknade jag rätt utvilad trots att det blev sent igår och drog på mig springskorna för en PW. Efter det la jag mig i sängen och åt frukost (vid 12) och slappade med datorn på magen ett tag. Sen blev det gym, körde rygg och mage. Igår gjorde jag en rolig upptäckt... Det finns tydligen en hel övervåning på gymmet som jag aldrig vetat om!!!! Typ en "fria vikter"-avdelning. Med TRX-snören, bollar, kettleballs, roddmaskiner osv, jaaa det var ju kul. Synd att man inte fattat det tidigare, kändes som att en helt ny värld öppnades ;-)

Ah men hej, nu blev det en liten novell här. Men ska väl fortsätta med ansökan, det är sjukt mycket att göra. Vill få klart allt nu!!! Så drygt att ha detta i tankarna hela tiden, lite stressande. Så nu ska jag försöka att beta av några punkter på listan. Pöss!

Mot gymmet

2013-10-23 // 14:25:29
Idag blev det en riktigt tidig morgon, eller ah nej inte egentligen men började 9 istället för 14 som vi brukar så det kändes rätt tidigt om man jämför hur vi har annars. Hade tre timmars tala i alla fall vilket gick bra.
 
Nu har jag precis ätit lunch och ska bege mig mot gymmet. Är inte jättesugen på att gå ut i kylan och regnet men vet ju hur skönt det kommer vara när man väl kliver in där så, plus hur skönt det kommer kännas efteråt. Så får väl tänka på det! PÖSS

I want a ticket to anywhere

2013-10-22 // 21:37:00
Har precis kollat senaste Grey's, gud vad jag älskar den serien.
 
Nu sitter jag i sängen med tända ljus runtomkring och lyssnar på Tracy Chapman, vilken nostalgi. Fick låna en skiva med henne när jag var liten och det är nog en av de skivor jag lyssnat mest på i hela livet haha. Den var alltid i CD-spelaren. Oavsett vad man är på för humör kan man alltid lyssna på Tracy Chapman.
 
Neheni hörrni. Nu ska jag byta ut datorn mot en bok. Har ju beställt några pockets (pocketar? haha detta borde jag veta) och det är verkligen så sjukt mysigt att bara ligga och läsa tills man nästan somnar. Hörs imorn, puss godnatt.

Things to do

2013-10-22 // 16:41:00
 
AAAAAAAAAH! Ser ni hur mycket jag har att göra eller? Det här är i princip allt man ska göra för att få en färdig ansökan, och innan man ens kan börja med den här goa listan måste man bestämma sig för 1. vilket land man vill till 2. vilken delstat man vill till 3. vilket campus man vill till och 4. vad man vill läsa samt om det ger behörighet i Sverige. Lika bra att sätta igång då! 23 dagar på mig iiih, nervös haha.

WEEK 2

2013-10-22 // 11:46:41
Vecka 2!!! Hur har det gått? Jo tack bra. Morgonpromenader i stort sett varje dag och har även besökt gymmet ett par gånger efter min sjukt långdragna förkylning. Maten har vart nyttig och god hela veckan förutom helgen då det som sagt är lite svårt, och dessutom vill jag inte utesluta godsaker helt då jag tycker att det sätter lite guldkant på livet! Gäller bara att hitta balansen.
 
Har fortsatt med squatsen och är uppe i 110 st. Är även sugen på att börja med yoga!!!! Därav mina försök att lära mig stå på händer, tycker det är sjukt coolt med bra kroppskontroll. Men det får nog bli senare i livet.
 
Mina utmaningar till mig själv denna vecka var att dra ner tiden framför datorn, vilket var jäkligt svårt eftersom att jag satt och skrev hemtenta framför datorn i tre dagar... Det är verkligen SVÅRT att hitta på andra saker ibland, är nog mer beroende än vad jag vill erkänna haha. Men nu i veckan kommer jag inte ha så mycket att göra så då ska jag försöka dra ner ytterligare. Det jag faktiskt var bra på var att skita i att kolla mobilen det första jag gör när jag vaknar och liksom vänta med att kolla igenom Instagram osv. till senare.
 
Sen har jag faktiskt tagit tag i nästan alla saker jag hade på min to-do-list över veckan, riktigt skönt, och även druckit mycket mer vatten än vanligt. Så är på rätt väg!
 
Nu då? Den här veckan vill jag fortsätta med morgonpromenader + squats och börja springa igen. Nu har jag inte sprungit på flera månader, senast nån gång i somras, så det vill jag verkligen komma igång med igen. Sen fotsätta på samma spår. Nu kör vi!
 

Måndag

2013-10-21 // 23:22:00
Har haft en väldigt lugn dag. Skulle åkt upp till Uppsala ikväll för att gå på klassfest men orkade verkligen inte, så har bara varit hemma och tagit det lugnt, städat lite, lagat mat och badat och ätit glass. Har haft noll motivation till att göra någonting överhuvudtaget, men det har varit skönt med en lugn måndag.
 
Idag har jag letat upp kurser jag vill läsa i USA. Det var svårt att hitta något eftersom att det måste motsvara samma kurs i Sverige, alltså var jag tvungen att leta upp 5 delkurser (15 credits) som ska matcha ca 30 hp och vara ungefär samma. Kanske lätt med t.ex. ekonomi som är same shit men just språk känns ju lite krångligt eftersom att engelska är deras modersmål men mitt andra språk, det blir ju lite annorlunda. Aja, tror jag hittade några som motsvarade ungefär. Ska kolla med studievägledaren imorgon.
 
Godnatt!

När allt annat i livet är upp och ner kan ju jag också va det

2013-10-21 // 15:10:00

Klätterapa haha
 
Long time no see. Har haft en bra helg. Inflyttningsfest hos Rosanna i Örebro med go mat och goda drinkar, utgång och kul med mina tjejer. Söndagen bestod mest av att jag låg i soffan och åt kebab med pappa haha, kollade på Solsidan, Hellenius Hörna och Drive, bra TV-kväll! Idag började jag dagen med en lång prommis i skogen och just nu sitter jag och söker information om utbytet. Ska gå till en studievägledare och få hjälp med det sista som gäller saker jag måste bestämma mig om, sen är det fritt fram och börja beta av papper efter papper som ska fyllas i. Och boka TOEFL-test, är sjukt NERVÖS!!! Och är så STRESSAD. Men det ska nog gå  vägen, hoppas det i alla fall. Puss!

Nighty

2013-10-19 // 00:06:45

Har legat och myst i soffan hela kvällen, sjukt gött att bara komma hem, få maten serverad och njuta av en stor soffa och TV med kanaler! Riktig lyx haha. Nu ska jag krypa ner i sängen och lyssna på Hannah och Amanda, perfekt slut på en bra dag. Nighty 

Fredag

2013-10-18 // 15:54:53

Alltså det är sällan man känner sånt hat mot nån som när nån håller en vaken till två på natten. Jag vet inte vad min korridorsganne höll på med igår men han gjorde allt annat än att va tyst i alla fall, lagade mat, smällde i dörren sprang runt osv haha. Fyfan ett tag ville jag bara gå upp och slå något hårt i huvudet på han. 

Idag började jag dagen med en promenad till ICA för att hämta ut ett paket, sen banangröt till frukost, min favorit! Efter det har jag bara skrivit klart tentan och skickat in, skönt att ha det gjort även om den inte blev bra, nu har jag det ur världen. Nu ska jag fokusera på min ansökning! 

Nu är jag på väg hem och ikväll blir det Idolmys och tacos i soffan! En riktig fredag 😄

Hard work

2013-10-17 // 23:07:08

Sitter i sängen och filar på min hemtenta :-)))) Har väl det mesta klart nu så känns helt okej. Vet att jag bara kommer få G på den men å andra sidan spelar det ju inte direkt någon roll. Så imorn ska jag bara skriva en sammanfattning och sen rätta till lite detaljer.
 
Annars idag har jag vart på gymmet och kört armar och sen träffat tjejerna för nationsmiddag. Det var riktigt mysigt att komma in på en varm krog och beställa mat efter att ha cyklat hela vägen i regnet. Nu är jag så trött att ögonen snart faller ihop, dags att sova. Imorn åker jag hem mot Kungsör igen och det ska bli riktigt mysigt det med. Godnatt!

Onsdag!

2013-10-17 // 11:51:10
Idag vaknade jag faktiskt kl 9 av mig själv, betyder kanske att jag fått in lite rutiner ändå? Hope so. Skippade dock morgonpromenaden idag för att jag ville sätta igång med hemtentan direkt. Så nu har jag precis ätit frukost och ska sätta igång med plugget. Idag ska jag försöka hinna iväg till gymmet och köra lite armar. Ha en bra dag!

Kvällen

2013-10-16 // 22:36:46

Kvällens mat. Potatismos! Kan va bland det godaste.
 
Har satt igång med tentan och nästan skrivit klart första delen, sen att den är skitdålig är väl en annan femma. MEN! Har kommit underfund med en massa grejer gällande ansökning till utbytet, och allt verkar falla på plats. Nu känns allt inte lika krångligt längre även om det är massvis med saker kvar att fixa. Men får väl ta nån dag snart och bara sätta mig och pricka av grej efter grej. Men nu vet jag i alla fall vad jag ska göra, så det är ju bara att ta tag i det. PEPP! Nu ska jag kolla på How I Met Your Mother och släppa plugget för idag.
 

Tisdag

2013-10-16 // 15:28:34
Började dagen med en kort morgonprommis och sen frulle. Efter det har jag och Frida gått på stan. Köpte en ny mössa! Har letat efter den perfeka gråa mössan ett tag men nu tror jag att jag hittat den. Och ja istället för att börja med hemtentan kan man ju alltid försöka sig på att baka lite nyttiga kanelbullar... Har inte kommit på det ultimata receptet än så jag får väl fortsätta att prova mig fram, men de här blev verkligen helt okej goda!
 
Ja, nej, nu ska jag väl ta och ta tag i tentan, lika bra att få det överstökat. Har det rätt mysigt ändå, ligger nerbäddad i sängen under mitt tjocka täcke, finns ju värre sätt att plugga på. Puss!

Bulgariska utfall

2013-10-15 // 20:15:00
 
 
Det här är min nya favoritövning för rumpa. Den tar! Jag brukar köra 10x3 på varje ben och utan vikter, dör efter det. Tips tips.

Gymtime

2013-10-15 // 20:10:00
Idag kände jag att det var dags att gå tillbaka till gymmet, och det var verkligen sååå skönt! Bästa känslan att få ta ut musklerna ordentligt. Körde ben och rumpa idag men tog det ganska lugnt eftersom att jag fortfarande vaknar med hosta varje dag och vill inte att det ska bli värre. Så får väl ta det lugnt nu i början :-)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det kvällsmat framför nån serie på TV. Mys!

Ett onyttigt nyttigt mellanmål

2013-10-15 // 17:03:00
Men behövde verkligen lite extraenergi. Det här vädret gör mig trött och omotiverad. Måste sätta igång med hela den här ansökningsgrejen nu och känner mig stressad över det, när jag väl tar mig i kragen och kontaktar människor får jag till svar att jag ska vända mig till nån annan. Nu har vi fått ut hemtentan också. Hur ska man överleva höst och vinter alltså, det är frågan.. Aja, det är väl bara att rycka upp sig och ta tag i livet I guess.
 
Till mellanmål blev det i alla fall en banan, jordnötssmör, mörk choklad och cashewnötter. Inte mätt precis så får väl gå och fylla på med nåt mer, behöver så mycket energi som möjligt.

Breakfast

2013-10-15 // 12:08:53

Dagens frukost! Haha min morgon har inte varit så bra. Lyckades kämpa mig upp strax efter åtta för att promenera ner till tvättstugan. Första gången jag skulle tvätta i den bokningsbara tvättstugan så visste inte riktigt hur man skulle göra, alltså om man skulle "checka in" på något sätt, men dörren var öppen och det var två maskiner lediga så började plocka in i dom, sen precis när jag ska starta så kommer det in en tjej och ba: "Jaha, jag bokade nyss de här maskinerna!" Då var det tydligen så att man måste dra sitt kort igen (och det var man tvungen att göra senast en kvart efter sin bokade tid började) och eftersom att jag inte gjort det så var mina maskiner "lediga" och därför så hade väl hon världens tur som råkade komma precis då när någon glömt att checka in. Kul för henne :-) Hon ba: "Oj då, ja det var ju tråkigt, nu känner jag mig lite dum men jag har ett barn där hemma......" Eh, wait what? Lever vi på artonhundratalet eller? Vad är det för ursäkt liksom. Aja. Så det var bara att snällt plocka ur alla kläder igen och låta henne ta dom, hon hade ju trots allt ett litet barn där hemma... Fick vänta på den obokningsbara tvättstugan ett tag sen kunde jag slänga in tvätten där.
 
Sen under tiden gick jag en PW och vad tror ni händer då? Jo en fågel flyger nästan rätt in i mig. Den var sjuuuuuukt nära mitt ansikte, svishade förbi i världens fart seriöst 2 cm från mig. Ja det var ju kul, är livrädd för fåglar och blev helt chockad. Japp..
 
Men annars så har jag faktiskt hunnit med att städa mitt rum och montera ner en hylla, dammsugit och dammat. Så nu är det fint och fräsht här och nu ska jag äta lunch och sen fixa mig lite.

Monday evening

2013-10-14 // 23:15:02
Suttit i några timmar och fixat en ny design. Kanske låter konstigt men tycker det är avkopplande att sitta och pillra med koderna. En dröm är att kunna koda en hel hemsida, det vore verkligen grymt.
 
Idag har jag varit i skolan och vi har börjat med en ny delkurs: tala. Skjut mig. Jag blev nervös bara hon pratade om vad vi ska göra under kursen, bl. a. hålla ett tal och bli filmade. Usch säger jag bara, kommer avlida!
 
Annars idag så har jag fått ganska mycket gjort. Har mailat engelska institutionen och bett om ett möte, har bokat tvättid (imorgon kl. 08.00 ja ni kan kalla mig smart. Bästa sättet att komma upp ju), har lagat mat och gjort matlådor så det räcker några dagar, skrivit mig på en vårdcentral och dessutom beställt hem 3 böcker som jag vart sugen på att läsa länge (och dessutom måste jag ha någonting att göra när jag försöker dra ner på tiden framför datorn).
 
Nu ska jag sova och hoppas på att dagen imorgon blir ännu bättre. Nighty!

Nike Air Max Thea' Sneaker

2013-10-14 // 21:51:00
DÖR vad snygga! Vill ha!!! Men de verkar vara sjukt svåra att få tag på.. Fan får hålla mig till London och hoppas att jag kan hitta dem där.

Frulle

2013-10-14 // 11:37:00

Efter 45 min powerwalk.

WEEK 1

2013-10-13 // 23:17:00
Vecka 1! Tycker att första veckan med bra mat och träning gått förhålladevis bra om man räknar bort idag då jag varit bakis och inte så sugen på nyttig mat haha! Har hållt mig till mina promenader och har ätit riktigt bra, särskilt i början av veckan. Blir alltid svårt när man kommer hem men har ju gått rätt bra ändå, lite godis här och där men det är ju sak samma på det stora hela.
 
Hann inte upp i alla minuter i plankan eftersom att både igår och idag "försvann" men har iaf lyckats göra 6 av 7 dagars squats vilket känns grymt. Att komma upp i tid utan att snooza har varit sjukt svårt så ska fortsätta med att försöka sluta.. Haha.
 
Till veckan som kommer nu ska jag fortsätta med morgonpromenaderna, squatsen och plankan (tills jag kommer upp i 23 min). Jag ska även lägga till att dricka mer vatten under dagen för det är jag rätt kass på (dricker typ en liter innan jag går och lägger mig istället, inte det bästa haha).
 
Sen ska jag ta den här veckan till att ta tag i massa saker som ligger och väntar, har skrivit upp en grej per dag. MEN den största utmaningen till mig själv blir att sluta sitta vid datorn så mycket. Ju mer jag tänker på det ju mer äcklad blir jag av hur mycket tid som går åt till att sitta framför datorn och att kolla på mobilen. Tänk hur mycket annat man skulle kunna göra liksom? Så från och med imorn ska jag ge mig själv en maxtid per dag och sen tänker jag stänga ner. Kommer väl få abstinens haha men ska se om man kan "avvänja" sig, vill verkligen det.
 
Så det här ska jag köra på nästa vecka, det kommer nog att bli asbra! Nu blir det sängen för min del, godnatt!

Fin söndag

2013-10-13 // 22:39:00
Bjuder på några bilder från idag. Har tagit det lugnt i stort sett hela dagen förutom en långpromenad i det fina vädret under eftermiddan, var rätt skönt att komma ut lite. Nu ligger jag i sängen i Uppsala och ska sova, är rätt trött nu. Puss på er!

Lördag

2013-10-13 // 03:38:55

Hej!! Idag gick jag upp strax innan nio för att käka frulle innan jag och mamma började den långa resan mot Gävle. Vi skulle kolla på en by bil till henne och eftersom jag ändå inte hade nåt att gö idag så tänkte jag att jag kunde hänga med. Så typ hela dagen gick åt till att köra till och från Gävle, bara det att ena sträckan körde vi hem med en ny bil ☺️ och så passade vi på att hälsa på morfar också! Vi kom hem runt 18.30 och då tänkte jag typ att jag skulle mysa ner mig i sängen och bara ta det lugnt men sen blev jag ändå så sugen på att festa (kanskef för att jag spenderat typ tre timmar själv i en bil med svinhög musik haha) så hörde av mig till Amanda min kära partypingla och hux flux satt jag i en bil på väg mot Köping. Först så var vi hos Moa och sen gick vi och bowla och sen vidare till Hantis. Jag har faktiskt haft en sjukt kul kväll! För första gången så kände jag typ att jag inte var där som Köpingsbo utan att jag var där som jag antar att det är på juldagen - "hemvändarfest" - man träffade folk man inte sätt på länge osv och pratade om gamla tider. Haha. Nu har jag nyss kommit hem och ah, ska sova nu. Ska nog sova tills jag vaknar imorn och så kanske det blir en runda med Lukas om jag inte är alltför bakis. Godnatt! 

Min morgon

2013-10-11 // 13:03:00





Har haft en hääärlig morgon. Igårkväll kunde jag seriöst inte somna för att jag låg och tänkte på hur mycket jag HATAR hösten. Låg och funderade på hur jag skulle göra i framtiden, hur jag skulle kunna bo utomlands över höst och vinter och i Sverige över sommaren haha... Sen vaknade jag upp till det här underbara vädret idag och allt kändes åtminstone liiite bättre. Men jag fattar faktiskt inte dom som tycker att hösten är "mysig". Jag tycker att hösten och vintern är en enda lång väntan på vår och sommar och jag hatar verkligen att vänta. Hösten är fin i typ en vecka, och vintern är härlig när man åker snowboard, annars brr. Ne, har väldigt svårt för mörker och kyla och att allt blir så satans fult, grått och tråkigt. Känner att det här kommer att bli långa månader haha... Får väl trösta mig med att nästa år kommer jag varken få höst eller vinter alls ☺️ 
 
Jaja hörni, nu ska jag fixa mig sen dra in mot Eskilstuna för lite shopping! Puss!

Natträning

2013-10-10 // 23:57:00

Blev en prommis med pappa sen slapp i soffan resten av kvällen. Men nu kom jag på att jag glömt plankan och squatsen så körde igenom dem nu, fem i tolv haha, bra kämpat! Nu blir det sängen och imorn tror jag att jag drar iväg och shoppar, måste göra nåt annars kommer jag att go crazy här hemma. Nattis!

I Kungsör

2013-10-10 // 16:22:00
Åh, att stanna hemma igår var nog bland det skönaste. Tog en lång dusch, rakade benen och tvättade håret och bara det gjorde mig på bättre humör. Sen kröp jag ner i gosigaste skjortan och kollade på Ensam mamma söker och How I Met Your Mother, bra mysigt alltså. Lyckades vakna relativt tidigt imorse också men när jag såg att regnet vräkte ner utanför ställde jag in morgonpromenaden och låg kvar j sängen ett tag till 🙈 Dags att skaffa en regnjacka kanske?
 
Sen tog jag och Frida bussen och tåget hem och nu sitter jag i soffan hos pappa och har äter lite nyttiga kakor som jag slängde ihop nyss, inte det godaste men det funkar. Till det iskall funlight och en kaffe latte. Mums!
 
Tror att jag ska dra mig ut på en promenad snart trots det dåliga vädret. Puss!

Onsdag

2013-10-09 // 13:40:00
Godmorgon! Började morgonen med en morgonpw, så himla skönt trots att det fortfarande inte går så snabbt för mig. Vill bli frisk nu! Hostan går aldrig över alltså.
 
Till frukost blev det bananbröd med valnötter som faktiskt blev riktigt gott. Ganska sött och saftigt. Mums. Ett kokt ägg och en hallon- och jordgubbssmoothie till det.
 
Nu ska jag dra iväg till skolan och sen tror jag att jag ska gå en sväng på stan för att kika lite i affärer och passa på att köpa nya träningsbyxor. Puss!

Info

2013-10-08 // 20:22:09
 
Hej på er!!!
 
Föreläsningen idag gick ut på att vi skulle skriva den sista skrivuppgiften i delkursen "Skriva" vilket gick på ungefär en timme. Sen drog jag iväg till universitetshuset för att lyssna på lite info om utbytesstudier. Shit säger jag bara... SJUKT mycket att tänka på, blir trött bara av att tänka på det. Just nu känns allt väldigt krångligt och jobbigt, som att ha en tiosidors to-do-list (fast man inte ens riktigt vet vad som står på den) haha. MEN det ska gå! Det värsta är bara att det finns ju en risk att man inte ens kommer in, och då har man gjort allt i onödan.. Men, men, det är ju såklart värt allting även om det inte går vägen.
 
Efter det så har jag käkat middag och suttit här och tagit det lugnt med tända ljus, kvällsmål och planering (höstkliché eller?). Nu ska jag sätta igång med plugget, har världens tråkigaste uppgift kvar men ska bara rätta till den lite så. Sen ska jag försöka sova tror jag. Visst är man alltid som tröttast typ klockan åtta? Sen blir man pigg igen lagom när man ska somna.

Godmorgon!

2013-10-08 // 13:24:00
Hej och godmorgon! Jag började dagen med en lång promenad i skogen och sen dagens squats + 2 minuter plankan. Bra start på dagen!
 
Åt god frulle framför datorn, jag gjorde bl.a. en god smoothie innehållandes hallon, kiwi, banan, ingefära, citron och vatten. Blev riktigt fräsh och god :-) Nu sitter jag här och försöker läsa på så mycket jag kan om utlandsstudier, men fattar verkligen nada. Tur att det är ett infomöte idag! Ska bli spännande. Nej ni nu är det dags att ta tag i dagen. Hej!

Middag

2013-10-07 // 20:37:00
Idag blev det ca en timmes promenad i det sköna vädret med Alex och Sigge i hörlurarna. Riktigt skönt även om det inte gick så snabbt haha. Sen gick jag och handlade och lagade mat. Det på bilden blev helt sinnesjukt gott - helt klart en ny favorit. Det är nötfärs med paprika, färska champinjoner och tomat i sweet chili och soja, sötpotatis i ugn och en halv avokado. Tur att jag gjorde fyra portioner så jag har så det räcker ett tag! Har även diskat och sånt träligt - nu ska jag nog krypa ner i sängen. Ska försöka somna tidigt och sen ska jag göra mitt bästa för att komma upp i tid imorn också. Godnatt!

NU KÖR VI

2013-10-07 // 17:13:00
 
Från och med idag ska jag ta tag i mat och träning en gång för alla. Trots att jag fortfarande är lite förkyld och verkligen måste ta det lugnt tills jag är heeelt frisk så betyder ju inte det att man kan börja vara hälsosam för det, snarare än ännu bättre anledning.
 
Jag hittade en jättebra text hos Hanna som körde en månads utmaning med träning och bra kost:

"Den här månaden kommer inte bara handla om träning och kost. Utan tänk på att ta hand om er själva också. Bli den du vill vara. Var den du vill vara. Ge mycket komplimanger. Le mycket. Skratta mycket. Upp med hakan och sträck på ryggen. Var trevlig. Hälsa på människor du inte känner. Gör något fint för någon annan. Skicka ett fint sms till din partner in crime. Kramas mycket och ofta. 

 

Rensa garderoben. Börja om på nytt. Omge dig med människor som får dig att skratta och må bra. Gör en playlist på spotify med alla dina favoritlåtar som gör dig glad. Se till att du får tillräckligt med sömn. Gör ansiktsmask regelbundet. Var mån om ditt hår och din hy. Unna dig en skönhetsbehandling. Köp dig något fint. Gå på långa promenader tillsammans med en kompis. 

 

Möblera om ditt rum och organisera om allt. Rensa och gör dig av med onödiga saker. Bestäm dig för att lära dig att laga mer mat. Ät frukost sakta och länge utan att göra någonting annat samtidigt. Stressa inte upp dig över småsaker. Älta inte saker som ändå inte går att ändra. Och gör saker som får dig att må bra."

 

Ska även köra Ida Wargs utmaningar, hon brukar ha en i veckan. Den här veckan är det plankan i totalt 23 minuter under veckans gång så det ska jag se till att beta av.


Tänker även köra den här:

 
Min egna utmaning den första veckan blir att ta en morgonpromenad varje morgon och att sluta snooza.
 
Let's go!

Redovisning

2013-10-07 // 16:55:31
Att ha redovisning framför klassen tär verkligen på mig haha, tycker det är jättejobbigt. Tror jag har scenskräck, för egentligen så tycker jag att det är kul. Gillar att berätta saker jag kan och sådär men fan alltså, så fort det är mer än fem pers eller så tycker jag att det blir ruskigt nervöst. MEN MEN idag gick det väl ändå helt okej tror jag.
 
Nu ska jag snöra på mig mina nya, fina springskor och gå en promenad. Är som sagt förkyld och har varit det i typ en månad nu (har aldrig varit sjuk så här länge förut) men en promenad ska väl gå bra. Det är mest hosta så. Ska bara göra ett till inlägg om träning och sånt först.

Måndag morgon

2013-10-07 // 10:59:00

Godmorgon! Min förkylning känns bättre och bättre, sitter och trycker i mig en riktigt rejäl frukost bestående av två kokta ägg, rå ingefära, proviva, proteinshake, kvarg med banan, müsli och honung. Börjar bli mätt haha.. Ska snart kila iväg till skolan och förbereda grupparbete, sen efteråt tänkte jag gå ner på stan och kika lite.

Hej, hej

2013-10-06 // 22:44:00
Hello cyberworld. Ny blogg! Pepp! Ja! Nu! Kör! Vi!
 
Om någon mot förmodan skulle hitta hit som undrar vem jag är så kan jag berätta att jag heter Emelie, är 21 år ung, bor i Uppsala där jag läser språkvetarprogrammet inriktning svenska med planer på att läsa ett halvår/år utomlands nästa år, bor på 13 kvadrat, tränar på Friskis, gillar att ligga i min säng med datorn på magen medan fläkten blir alltmer ansträngd, att gå långa promenader med för hög musik i lurarna, laga mat är kul, tycker om att hänga med mina kompisar som är guld värda hela bunten och så vidare. Gillar när saker och ting runt mig är enkla och okomplicerade, är en planerare av rang och tänker alldeles för mycket. Om ni vill läsa om mitt äventyr i Indien och min första termin i Uppsala klicka här. Puss.